Syv gode tips mod cykeltyveri

Der bliver dagligt stjålet mere end 130 cykler – derfor har forsikringsselskabet Alka lavet en guide med syv gode råd mod cykeltyveri.

 1. Brug de sociale medier med omtanke!
  Prøv og undgå at blære dig med din fede cykel på Facebook og Instagram – så vækker du en potentiel tyvs interesse, som vil slå til når du poster dit obligatoriske feriebillede sydpå.
 2. Smid cyklen ind i lejligheden eller huset
  Har du en af de dyrere cykler, så er det mest optimale at tage dem med ind i din bolig – chancen for cykeltyveri er meget større, hvis den bare står nede på gaden.
 3. Ind i baggården eller kælderen
  Har du ikke plads i boligen, så se om der ikke er mulighed stille den i din baggård eller i kælderen. Igen – stadig mere sikkert end gaden.
 4.  Brug en gammel havelåge af en cykel
  En gammel rusten cykel frister ikke cykeltyven i samme grad som en nyere cykel. Så køb en grim cykel og renover den, så drivlinjen bare spiller – men hold den grim!
 5. Gem beviserne
  I forsikringsøjemed skal du huske at gemme alle dine oplysninger om cyklen om din cykellås – det gælder både købsbevis, cykelstelnummer, og låsebeviset.
 6. Find lygtepæl eller cykelstativ
  Den mest optimale sikring på gaden vil være at låse cyklen til en fast genstand – så er det noget mere besværligt for cykeltyven at smide den ind i en eventuel varevogn. Husk at brug en forsikringsgodkendt kædelås.
 7. Brug altid en godkendt cykellås!
  Forsikringen dækker nemlig ikke, hvis du ikke har sikret din cykel med en godkendt lås.

Kilde: https://www.alka.dk/gode-raad/7_raad_mod_cykeltyveri_mit_alka